Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i pyszne miesko z niespodzianka...;)
Syci i mocno rozgrzewa a ten z maminego przepisu jest po prostu przepyszny, j...
Odsłon: 32621
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9016
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2917
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 466
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2310
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9016
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2917
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 466
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2310
Składniki
Rozbic piersi z kurczaka na jednakowa grubosc-(okolo 0,5 cm).Lekko posolic i popieprzyc z obu stron.
Obrac pieczarki ze skorki i wydrazyc nozki,obczyscic papryki z pestek i ze srodka oraz umyc,obrac cebyle i czosnek.
Pokroic papryke w duze kostki i pokroic je w sredniej grubosci paseczki.Pokroic pieczarki w paski.Cebule przekroic na pol i pokroic w piorka.Czosnek pokroic w cienkie paseczki.
Na rozbitych piersiach na ich srodku ukladamy paseczki papryki,paseczki pieczarek,paseczki cebyli i paseczki czosnku i dodac odrobine posiekanej natki pietruszki(ilosc wedlug uznania i to tez zalezy od wielkosci rozbitej piersi)na koniec warzywa posypac ziarenkami smaku.
Nastepnie zwijamy piersi w rulonik i spinamy wykalaczkami,tak aby nic ze srodka nie wypadlo podczas smarzenia.Posypujemy odrobina ziarenek smaku i pieprzem.
Na patelnie wlewamy 1/2 szklanki oleju i dodajemy 1/2 kostki masla i roztapiamy.Gdy tluszcz jest juz goracy kladziemy gotowe juz roladki koncem zwinietej strony po to aby podczas smarzenia nie rozpadly sie.Obsmarzamy je okolo 15 minut z obu stron na wolnym ogniu pod przykryciem.
Gdy juz ladnie sie zarumienily przekladamy roladki do naczynia zaroodpornego i polewamy tluszczem z patelni i wkladamy je do piekarnika na okolo 20 minut o temp.180°
Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z frytkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 52
Tarta z cukinią
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...
Odsłon: 1092