Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i pyszne miesko z niespodzianka...;)
Polecam.
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1125
Polecam.
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1647
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1125
Składniki
Rozbic piersi z kurczaka na jednakowa grubosc-(okolo 0,5 cm).Lekko posolic i popieprzyc z obu stron.
Obrac pieczarki ze skorki i wydrazyc nozki,obczyscic papryki z pestek i ze srodka oraz umyc,obrac cebyle i czosnek.
Pokroic papryke w duze kostki i pokroic je w sredniej grubosci paseczki.Pokroic pieczarki w paski.Cebule przekroic na pol i pokroic w piorka.Czosnek pokroic w cienkie paseczki.
Na rozbitych piersiach na ich srodku ukladamy paseczki papryki,paseczki pieczarek,paseczki cebyli i paseczki czosnku i dodac odrobine posiekanej natki pietruszki(ilosc wedlug uznania i to tez zalezy od wielkosci rozbitej piersi)na koniec warzywa posypac ziarenkami smaku.
Nastepnie zwijamy piersi w rulonik i spinamy wykalaczkami,tak aby nic ze srodka nie wypadlo podczas smarzenia.Posypujemy odrobina ziarenek smaku i pieprzem.
Na patelnie wlewamy 1/2 szklanki oleju i dodajemy 1/2 kostki masla i roztapiamy.Gdy tluszcz jest juz goracy kladziemy gotowe juz roladki koncem zwinietej strony po to aby podczas smarzenia nie rozpadly sie.Obsmarzamy je okolo 15 minut z obu stron na wolnym ogniu pod przykryciem.
Gdy juz ladnie sie zarumienily przekladamy roladki do naczynia zaroodpornego i polewamy tluszczem z patelni i wkladamy je do piekarnika na okolo 20 minut o temp.180°
Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z frytkami.