Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,pyszny i prosty przepis na smaczny niedzielny obiad.Polecam
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 621
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 862
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 405
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 621
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 862
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 405
Składniki
Filety rozbijamy , nacieramy przyprawa do kurczaka i odstawiamy.
Pieczarki obieramy,5 kroimy w paski ,resztę w kostkę.Pieczarki pokrojone w kostke podsmażamy na maśle razem z cebulą- do miękkości i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem według uznania. Następnie,osobno podsmażamy resztę pieczarek na maśle.Gdy pieczarki są miękkawe przekładamy je do garnka.
Na każdy filet nakładamy farsz z pieczarek i cebuli dodajemy trochę sera startego na tarce i zawijamy fileta formując zraza przy pomocy wykałaczek.Zrazy podsmażamy na oleju przekładamy do garnka z pieczarkami podlewamy wodą ,dodajemy pół kostki grzybowej lub mniej i dusimy ok. 35 min.aż zrazy będą miękkie.
Gdy zrazy są miękkie dodajemy 1łyżke śmietany,potem zagęszczamy mąką (nalezy jednak pamiętać że mąka ziem. lepiej zageszcza i nie należy jej zbyt dużo naraz dodać bo sos może byc za gęsty) Na końcu sprawdzamy smak i w razie potrzeby poprawiamy.Podajemy z ziemniakami i buraczkami albo z dowolną surówką.Smacznego