Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,pyszny i prosty przepis na smaczny niedzielny obiad.Polecam
Filety rozbijamy , nacieramy przyprawa do kurczaka i odstawiamy.
Pieczarki obieramy,5 kroimy w paski ,resztę w kostkę.Pieczarki pokrojone w kostke podsmażamy na maśle razem z cebulą- do miękkości i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem według uznania. Następnie,osobno podsmażamy resztę pieczarek na maśle.Gdy pieczarki są miękkawe przekładamy je do garnka.
Na każdy filet nakładamy farsz z pieczarek i cebuli dodajemy trochę sera startego na tarce i zawijamy fileta formując zraza przy pomocy wykałaczek.Zrazy podsmażamy na oleju przekładamy do garnka z pieczarkami podlewamy wodą ,dodajemy pół kostki grzybowej lub mniej i dusimy ok. 35 min.aż zrazy będą miękkie.
Gdy zrazy są miękkie dodajemy 1łyżke śmietany,potem zagęszczamy mąką (nalezy jednak pamiętać że mąka ziem. lepiej zageszcza i nie należy jej zbyt dużo naraz dodać bo sos może byc za gęsty) Na końcu sprawdzamy smak i w razie potrzeby poprawiamy.Podajemy z ziemniakami i buraczkami albo z dowolną surówką.Smacznego
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 17
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 187
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 112
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 29
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 43
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 17
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 187
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 112
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 29
Składniki
Filety rozbijamy , nacieramy przyprawa do kurczaka i odstawiamy.
Pieczarki obieramy,5 kroimy w paski ,resztę w kostkę.Pieczarki pokrojone w kostke podsmażamy na maśle razem z cebulą- do miękkości i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem według uznania. Następnie,osobno podsmażamy resztę pieczarek na maśle.Gdy pieczarki są miękkawe przekładamy je do garnka.
Na każdy filet nakładamy farsz z pieczarek i cebuli dodajemy trochę sera startego na tarce i zawijamy fileta formując zraza przy pomocy wykałaczek.Zrazy podsmażamy na oleju przekładamy do garnka z pieczarkami podlewamy wodą ,dodajemy pół kostki grzybowej lub mniej i dusimy ok. 35 min.aż zrazy będą miękkie.
Gdy zrazy są miękkie dodajemy 1łyżke śmietany,potem zagęszczamy mąką (nalezy jednak pamiętać że mąka ziem. lepiej zageszcza i nie należy jej zbyt dużo naraz dodać bo sos może byc za gęsty) Na końcu sprawdzamy smak i w razie potrzeby poprawiamy.Podajemy z ziemniakami i buraczkami albo z dowolną surówką.Smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Groszek w sosie winnym
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 15
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 100