Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy drobiowe z serem i żurawiną"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, pokrój w plastry, podduś w rondlu na łyżce oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na plastrach mięsa ułóż po łyżce startego sera, łyżeczce żurawiny i 2-3 plasterki pieczarek. Zwiń. Zrazy zepnij wykałaczkami. Podsmaż z każdej strony na reszcie oliwy. Włóż do rondla z resztą pieczarek, duś ok. 15 min.
<strong>Przepis przysłała Kamila Sadowska ze Szczecina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie