Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wieprzowe z warzywami"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1777
Składniki
Kotlety umyj, osusz, cienko rozbij. Posyp solą i pieprzem. Marchewkę oczyść, pokrój w drobne słupki. Por oczyść, pokrój na cienkie plasterki.
Na każdym kotlecie ułóż kilka słupków marchewki, kilka krążków pora i cząstkę pomarańczy. Ciasno zwiń, formując rulonik lub krokiecik (wszystko zależy od tego, jaki kształt mają kotlety).
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż zraziki ze wszystkich stron na złoty kolor. Piekarnik rozgrzej do temp. 170°C. Zraziki włóż do naczynia żaroodpornego, posyp ziołami prowansalskimi, wlej 1/4 szklanki wody. Przykryj.
Piecz 30 minut. Pokrywę zdejmij, piecz jeszcze 20 minut.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie