Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wieprzowe z warzywami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Kotlety umyj, osusz, cienko rozbij. Posyp solą i pieprzem. Marchewkę oczyść, pokrój w drobne słupki. Por oczyść, pokrój na cienkie plasterki.
Na każdym kotlecie ułóż kilka słupków marchewki, kilka krążków pora i cząstkę pomarańczy. Ciasno zwiń, formując rulonik lub krokiecik (wszystko zależy od tego, jaki kształt mają kotlety).
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż zraziki ze wszystkich stron na złoty kolor. Piekarnik rozgrzej do temp. 170°C. Zraziki włóż do naczynia żaroodpornego, posyp ziołami prowansalskimi, wlej 1/4 szklanki wody. Przykryj.
Piecz 30 minut. Pokrywę zdejmij, piecz jeszcze 20 minut.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarzyńska z Lubawy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie