Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wołowe z wędzonym boczkiem"
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Z obydwu stron oprósz solą i pieprzem, z jednej strony posmaruj musztardą. Boczek pokrój w paski, ogórki w słupki. Cebule obierz, pokrój w piórka.
Na mięsie ułóż po plasterku boczku, słupek ogórka i kawałek cebuli. Oprósz majerankiem. Zwiń. Oprósz mąką. Olej rozgrzej na patelni. Włóż zrazy, zrumień. Przełóż do rondla. Wlej tłuszcz ze smażenia i trochę wody. Duś do miękkości.
Zrazy wyj mij. Powstały sos oprósz odrobiną mąki. Dodaj pieprz (najlepiej świeżo zmielony, który ma bardziej zdecydowany smak i aromat) oraz śmietanę, wymieszaj. Zagotuj. Zrazy podawaj polane sosem.
<strong>Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie