Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
110 minut • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 4,80 zł • Przepis dla 4 osób
Plastry mięsa rozbij przez folię jak najcieniej. Oprósz je solą, pieprzem, oregano i po- smaruj musztardą.
Jajka ugotuj na twardo. Bekon pokrój w osiem słupków, ogórki wzdłuż na pół. Przy krótszym brzegu połóż obrane jajko, a wokół niego bekon i ogórki. Zwiń ciasno i zepnij wykałaczkami.
Obsmaż zrazy z każdej strony na oleju na dużym ogniu.
W garnku zagotuj bulion, do wrzącego włóż obsmażone mięso, grzybki i duś, aż mięso będzie kruche.
Na patelni po zrazach podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowione ząbki czosnku. Przełóż do garnka z mięsem.
Gdy mięso będzie już miękkie, możesz tradycyjnie zagęścić sos mąką lub zmiksować na gładko sos z grzybami.Źródło: Kobieta i życie