Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z grzybami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Grzyby ugotuj (wywaru nie wylewaj) i posiekaj. Bułkę namocz w mleku, odciśnij i rozdrobnij. Wymieszaj ją z mięsem, dodaj jajko, sól i pieprz. Uformuj 8 kotletów.
Połącz grzyby z zeszkloną na patelni cebulką i tłuszczem. Dodaj odrobinę bułki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nadziej farszem przygotowane kotlety i jeszcze raz dokładnie ulep. Obtocz w mące i usmaż.
Włóż do rondelka, podlej wywarem z grzybów, oprósz mąką i dodaj śmietanę. Duś 20 minut pod przykryciem.
Przełóż mięso na talerz. Polej sosem i posyp zieleniną. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Telemax