Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z grzybami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36476
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Grzyby ugotuj (wywaru nie wylewaj) i posiekaj. Bułkę namocz w mleku, odciśnij i rozdrobnij. Wymieszaj ją z mięsem, dodaj jajko, sól i pieprz. Uformuj 8 kotletów.
Połącz grzyby z zeszkloną na patelni cebulką i tłuszczem. Dodaj odrobinę bułki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Nadziej farszem przygotowane kotlety i jeszcze raz dokładnie ulep. Obtocz w mące i usmaż.
Włóż do rondelka, podlej wywarem z grzybów, oprósz mąką i dodaj śmietanę. Duś 20 minut pod przykryciem.
Przełóż mięso na talerz. Polej sosem i posyp zieleniną. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Telemax