Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z ogórkiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
45 min • Porcja 264 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 6 porcji
Kotlety myję i cienko rozbijam. Obsypuję solą i pieprzem. Ogórek kroję w plastry, cebulę w piórka, marchew obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.
Na każdy zraz układam pół plastra boczku, cebulę, ogórek. Zawijam. Obsmażam pojedynczo na rozgrzanym tłuszczu i przekładam do brytfanny lub garnka. Zalewam wodą (tyle, by przykryć mięso).
Na patelni (po mięsie) podsmażam marchewkę, przeciśnięty czosnek i cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaję warzywa do zrazów i mieszam. Dokładam kilka ziarenek ziela angielskiego i listki laurowe. Gotuję na bardzo małym ogniu, aż mięso zmięknie.
Na koniec doprawiam sos.
<strong>Aleksandra Skarzyńska z Lubawy</strong>Źródło: Kobieta i życie