Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy z serem bałkańskim i oliwkami"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 668
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 389
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 668
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 389
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 4,60 zł • Przepis dla 4 osób
Mięso umyj, osusz i pokrój na osiem plastrów jednakowej grubości. Rozbij je przez folię na jak najcieńsze płaty.
Por sparz wrzątkiem i pooddzielaj liście.
Mięso oprósz solą i pieprzem. Liście pora pokrój na taką długość, żeby wyłożyć nimi całą powierzchnię plastrów mięsa. Na nie wyłóż pokruszony ser bałkański, a na środku rozłóż po kilka oliwek. Zwiń ciasno mięso i zepnij wykałaczkami lub obwiąż nicią spożywczą.
Piecz roladki podlane wodą w 180°C, aż będą miękkie.
Pokrojone pomidory podduś na łyżce oliwy, dodaj pokrojone w plasterki oliwki i sos z pieczenia. Dołóż roladki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i duś na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec włóż do brytfanki listki bazylii i wlej kilka kropli octu balsamicznego.Źródło: Kobieta i życie