Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zrazy zawijane z pieczarkami"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20260
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20260
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij w poprzek włókien na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce i dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż na nim grzyby z cebulą. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem.
Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą. Na mięsie ułóż pieczarkowy farsz. Ciasno zwiń, formując roladki. Obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej resztę oleju. Włóż zrazy, smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Mięso podlej bulionem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Zrazy duś pod przykryciem do miękkości około 45 minut. Pod koniec duszenia dolej śmietanę. Sos przypraw do smaku.Źródło: Tina