Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i smaczna zupa.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu, aż mięso straci surowość. Dodać pokrojone papryki, wcześniej pozbawione gniazd nasiennych i pomidory z puszki. Dusić na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pokrojoną cukinie ze skórką ( jeśli starsza to obrać) oraz zioła prowansalskie, mieloną paprykę, pieprz i sól do smaku. Dodać 1-1,5 litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Z jajka i mąki pszennej zagnieść ciasto. Zrobić wałeczek i palcami skubać kawałki ciasta nad garnkiem. Dodać fasolę, wcześniej przepłukaną na sicie. Gotować jeszcze ok 5-7 min. Zupę podawać gorącą, oprószoną posiekaną natką pietruszki, ale chłodną, też jest bardzo dobra. Smacznego.