Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i smaczna zupa.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1517
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231915
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1517
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231915
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu, aż mięso straci surowość. Dodać pokrojone papryki, wcześniej pozbawione gniazd nasiennych i pomidory z puszki. Dusić na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pokrojoną cukinie ze skórką ( jeśli starsza to obrać) oraz zioła prowansalskie, mieloną paprykę, pieprz i sól do smaku. Dodać 1-1,5 litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Z jajka i mąki pszennej zagnieść ciasto. Zrobić wałeczek i palcami skubać kawałki ciasta nad garnkiem. Dodać fasolę, wcześniej przepłukaną na sicie. Gotować jeszcze ok 5-7 min. Zupę podawać gorącą, oprószoną posiekaną natką pietruszki, ale chłodną, też jest bardzo dobra. Smacznego.