Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i smaczna zupa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9816
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2451
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1605
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 584
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3744
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9816
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2451
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1605
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 584
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3744
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu, aż mięso straci surowość. Dodać pokrojone papryki, wcześniej pozbawione gniazd nasiennych i pomidory z puszki. Dusić na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pokrojoną cukinie ze skórką ( jeśli starsza to obrać) oraz zioła prowansalskie, mieloną paprykę, pieprz i sól do smaku. Dodać 1-1,5 litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Z jajka i mąki pszennej zagnieść ciasto. Zrobić wałeczek i palcami skubać kawałki ciasta nad garnkiem. Dodać fasolę, wcześniej przepłukaną na sicie. Gotować jeszcze ok 5-7 min. Zupę podawać gorącą, oprószoną posiekaną natką pietruszki, ale chłodną, też jest bardzo dobra. Smacznego.