Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa z kiszonych ogórków z ziemniakami i marchewką
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Do garnka przelać bulion i zagotować. Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się bulionu. Ogórki zetrzeć na tarce i podsmażyć chwilę na maśle. Dodać do gotującej się zupy. Można również dla smaku dodać 2-3 łyżki zalewy z ogórków. Gotować do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić pieprzem, majerankiem i lubczykiem. Odstawić z ognia, dodać śmietanę, wymieszać i gotowe!