Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek na żeberkach z kiełbasą"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4161
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4161
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1150
Składniki
Ugotuj żeberka. Wyjmij mięso, zbierz tłuszcz. Dolej wody, by otrzymać 2,5 litra wywaru, wlej żur z butelki. Zagotuj. Pokrój cebulę, czosnek; marchewkę zetrzyj na tarce. Pokrój kiełbasy w plasterki, żeberka i boczek na kawałeczki.
Na tłuszczu z gotowania żeberek podsmaż przygotowane . Przełóż do wywaru i gotuj kilka minut.
Dodaj pokrojoną paprykę, chrzan. Wlej śmietanę, przypraw żurek, posyp posiekaną natką. Ugotuj jajka na twardo. Trzy pokrój na ćwiartki, pozostałe jajka – w kostkę. Podaj z żurkiem.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie