Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek na żeberkach z kiełbasą"
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Ugotuj żeberka. Wyjmij mięso, zbierz tłuszcz. Dolej wody, by otrzymać 2,5 litra wywaru, wlej żur z butelki. Zagotuj. Pokrój cebulę, czosnek; marchewkę zetrzyj na tarce. Pokrój kiełbasy w plasterki, żeberka i boczek na kawałeczki.
Na tłuszczu z gotowania żeberek podsmaż przygotowane . Przełóż do wywaru i gotuj kilka minut.
Dodaj pokrojoną paprykę, chrzan. Wlej śmietanę, przypraw żurek, posyp posiekaną natką. Ugotuj jajka na twardo. Trzy pokrój na ćwiartki, pozostałe jajka – w kostkę. Podaj z żurkiem.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie