Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mariaż kuchni polskiej i włoskiej.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15112
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15112
Składniki
W dużym rondlu zeszklić na maśle drobno pokrojoną cebulę, dodać prawdziwki (wcześniej namoczone), liść laurowy, pieprz i ziele ang. Dusić ok. 5 min. na małym ogniu.
Dodać rosół, żeberka, starty czosnek a po 10 minutach wlać żur i zagotować. Na koniec dodać majeranek i inne dodatki np. natkę pietruszki lub skwarki z boczku.
Ugotować makaron jaki kto lubi, my mieliśmy nitki. Danie z makaronem wymyśliły dzieci bo, jak stwierdziły, ziemniaki są zbyt nudne :) Smacznego.