Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z grzybami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Mięso królika umyj i włóż do garnka wypełnionego 2 litrami wody. Dodaj obrane warzywa, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj całość około 40 minut.
Po tym czasie przecedź wywar przez sito. Dorzuć pokrojoną wędzoną kiełbasę wraz z boczkiem i gotuj kolejne 10 minut.
Dolej zakwas, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz śmietanę połączoną z chrzanem, majerankiem, solą i pieprzem.
Gotowy żurek podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo.
60 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 250
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV