Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żytni chlebek na słodko"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 80
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Odłóż trochę orzechów do posypania, resztę posiekaj, zrumień na suchej patelni, wystudź. Banany obierz, zmiksuj z mlekiem. Margarynę utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli oraz kolejno wbijanymi jajkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi.
Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dołóż mus bananowy. Podłużną foremkę do keksów posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz godzinę.
Suszone banany pokrusz. Odłożone orzechy posiekaj, wymieszaj z bananami. Posyp nimi chlebek 15 minut przed końcem pieczenia. Gotowy chlebek studź w foremce ok. 40 minut. Potem ostrożnie wyjmij go. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina