Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie ciasto które naprawdę smakuje jak słynny batonik . Polecam!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
3 bit - sposób wykonania: Mleko gotujemy 2,5 godziny, pilnując aby puszka była ciągle przykryta wodą. Tą czynność najlepiej zrobić wcześniej. Następnie gotujemy budyń. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem a w połowie mieszamy budyń. Gdy mleko się zagotuje zestawiamy je na chwilkę z ognia i dodajemy cienkim strumieniem rozmieszane budynie, intensywnie mieszamy, wstawiamy jeszcze na ogień i mieszamy, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy, Margarynę rozcieramy, dodajemy do niej po łyżce budyniu, wciąż ucierając aż do jego wyczerpania. Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami, gdy będzie sztywna dodajemy kawę cappuccino, chwilkę mieszamy. Na blaszce (prostokątna, standardowa) układamy herbatnik, na nie smarujemy karmel z mleka skondensowanego, na to herbatniki, na herbatniki masę budyniową, ponownie herbatniki a na koniec bitą śmietanę. Ciasto musi kilka godzin postać zanim zostanie pokrojone i zjedzone. Pycha