Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sorbet arbuzowy , który ugasza pragnienie w upalne dni. Przygotowanie sorbetu jest poste i szybkie. Jeżeli lubicie arbuz polecam.
blender, pojemnik, pucharki,
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Z arbuza wydrążyć miąższ, usunąć pestki. Miąższ zmiksować . Cukier puder wymieszać z gorącą wodą , a następnie dodać do zmiksowanego miąższu arbuzowego i wymieszać. Całość przekładamy do pojemnika zamykamy i wkładamy do zamrożenia na kilka godzin.( u mnie 6 godzin). Co godzinę mieszamy. Po zamrożeniu nakładamy do pucharków dekorując listkami mięty.
Gotowy sorbet.