Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z masą ajerkoniakową"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Składniki
Owoce umyj, osusz. Wiśnie wydryluj. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj masło, żółtka i 1–2 łyżki zimnej wody. Posiekaj, zagnieć ciasto. Owiń je folią i schładzaj 30 minut. Foremki do babeczek posmaruj masłem, wylep ciastem. Piecz ok. 12 minut w temp. 200 st. Wystudź. Galaretkę rozpuść w 1 i 1/3 szkl. wrzątku.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkami waniliowymi i ajerkoniakiem. Spody babeczek napełnij kremem. Obłóż owocami i posmaruj tężejącą galaretką. Wystudź.
Jedna porcja zawiera: 195 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina