Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z serduszkiem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 688
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 688
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 31
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 237
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 386
Składniki
Mąkę wymieszaj z łyżeczką proszku, żelatyną, cukrem. Dodaj żółtka, olej, wodę. Białka ubij z resztą proszku. Połącz . Upiecz 2 babeczki. Rozgnieć je widelcem, dodaj łyżkę surowego ciasta, łyżeczkę wody, czerwony barwnik. Z tej masy zrób serduszka. 2. Do 12 papilotek włóż trochę surowego ciasta, podpiecz. Włóż serduszko. Nakryj ciastem.
Z mleka i kremu tortowego przygotuj krem. Dodaj czerwony barwnik. Kiedy babeczki wystygną, udekoruj je kremem oraz czekoladkami.
czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie