Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze śliwkami i makiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Mąkę przesiej, wymieszaj z makiem. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , zagnieć. Ciasto włóż do lodówki na 30 min. Podziel na kawałki 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta rozwałkuj, wyklej natłuszczone foremki.
Śliwki przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście. Białka ubij, dodając cukier i kisiel. Pianę wyłóż na owoce. Zetrzyj pozostałe kruche ciasto. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie