Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpyszniejsza babka pomarańczowa, puszysta na każdą kieszeń. Zobacz przepis na videoprzepisie jak prosto mozna zrobić taką pyszną babkę.
FORMA OKRĄGŁA Z KOMINKIEM O POJEMNOŚCI 2 LITRÓW
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 579
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 751
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 247
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 579
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 751
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 247
Składniki
Jajka ubic z cukrem , dodać skórke otartą z pomarańczy oraz olej ,zakręcić mikserem.Dodać przecedzony sok z pomarańczy i zakręcić mikserem. Mąkę przesiać połączyc z proszkiem do pieczenia. Odłozyc 1 łyzkę maki i opruszyc naszą skórkę kandyzowaną pomarańczy. Teraz dodać stopniowo mąkę do naszej masy i kręcić mikserem na średnich obrotach. Na koniec wrzucić naszą skórkę kandyzowaną i zamieszać łyżką. Wlewamy do formy z kominkiem o srednicy 24 cm. Formę wysmarować tłuszczem i opruszyć mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni funkcja góra, dół na środkową półkę i pieczemy do suchego patyczka . Ja piekłam 50 minut, po 45 minutach przykryłam ciasto papierem do pieczenia. Zobacz videoprzepis na moim kanale na Youtube Mangiare u Ewki. Jesli interesują Cię moje przepisy ,to zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej tutaj na Smakerze. Smacznego