Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach, meeega bananowy, bez pieczenia. W sam raz na zblizające się upały :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Spód: Herbatniki utrzeć malakserem lub rozkruszyć wałkiem na drobny "piasek", wymieszać ze stopionym masłem do połaczenia składników. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć mokrym piaskiem ciasteczkowym, wygładzić i przycisnąć. Wstawić do lodówki. W tym czasie 2 galaretki rozpuścić w 200ml wrzatku, lekko przestudzić. Miękkie masło utrzec z cukrem pudrem. Banany zmiksować blenderem na gładką masę i dodac do masła. Utrzeć do połączenia się składników. Do masy bananowej wlac galaretkę, dokładnie wymieszać. Mase wylać na spód ciasteczkowy, wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje na wierzch pokroić banana i zalać całość galaretką rozpuszczoną w 500ml wrzątku i lekko tężejącą.
Schłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Smacznego :-)