Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak ciasto mocno owocowe bez pieczenia w takie ciepłe dni jak teraz. Polecam Wam pyszny bananowiec z winogronowym akcentem na jego wierzchu. Jest niesamowicie smaczne i banalnie proste.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 312
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 547
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 312
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 547
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1029
Składniki
Spód blaszki (moja o wymiarach 18×28 cm) wykładamy herbatnikami. Jogurty w temp. pokojowej (polecam je wyciągnąć godzinkę szybciej z lodówki). Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Następnie miksujemy z jogurtem, wrzucamy banany pokrojone w kosteczkę, delikatnie mieszamy. Całość wkładamy do lodówki, kiedy będzie miała konsystencję gęstej śmietany wylewamy ją na herbatniki, wkładamy do lodówki, aby zgęstniała.
Gdy masa będzie już odpowiednio stężała, wtedy nakładamy drugą warstwę herbatników. Galaretki agrestowe rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć, wykładamy je na wypestkowane zielone winogrona. Całość chłodzimy np. całą noc w lodówce. Smacznego!