Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser jest bardzo smaczny warto spróbować.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9818
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Obierz banany,skrop sokiem z cytryny.
Na patelni rozpuść cukier,jak najmniej mieszając,aby się skrystalizował.Gdy zacznie brązowieć,dodaj masło i wymieszaj.Na karmelu smaż banany z każdej strony po kilka minut.Przygotuj sos czekoladowy.Margarynę rozpuść w niewielkim rondelku.Dodaj do niej łyżkę kakao (najlepiej ciemnego,holenderskiego).Składniki gotuj na niewielkim ogniu,cały czas mieszając,dopóki cukier się nie rozpuści.Po usmażeniu polej banany gorącym sosem czekoladowym.
Podawaj gorące.