Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Beza z ajerkoniakiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder, ocet winny i mąkę ziemniaczaną. Gęstą, lśniącą pianę rozsmaruj na papierze do pieczenia. Piecz 15 min w 180°C. Temp. obniż do minimum, uchyl drzwiczki. Piecz półtorej godziny. Wyłącz piekarnik, ostudź.
Krem: żelatynę namocz w mleku, rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, zmiksuj z ajerkoniakiem i żelatyną. Krem schłodź.
Masa: mleko, cukier i masło rozpuść. Dodaj orzechy, smaż, aż płyn odparuje. Ostudź. Bezę posmaruj masą, kremem, posyp orzechami, skrop ajerkoniakiem.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8. cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie