Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biszkopt jest wyrośnięty i puszysty,można z jednego placka zrobić nawet trzy spody do innych ciast.można go zamrozić i wykorzystać za jakiś czas polecam!!!!!!!!!!!!!!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
przygotować należy blaszkę -można dać pergamin na dno, ja po prostu smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
następnie należy oddzielić białko od żółtek,białko ubić na pianę z wodą, następnie doda cukier i także ubić na sztywno( nie jest ta pianka całkiem sztywna proszę się nie denerwować )do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać .Obie mąki i proszek wymieszać razem, a następnie po dodaniu ostatniego żółtka wsypać do masy i delikatnie wymieszać.Tak przygotowane ciasto wylać na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury od 170 -do 190 stopni.Piec od 20 do 40 min.sprawdzać, ale rzadko patyczkiem, gdy jest gotowe wyłączyć piec, nie wyciągać niech ostygnie spokojnie bo w innym wypadku opadnie i nici z pięknego biszkopta Niestety trzeba się trzymać niektórych reguł ::)))