Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe ciemne serca"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3217
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154614
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3217
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154614
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj cukier i miksuj, aż masa będzie lśniąca. Pod koniec dodaj żółtka.
Mąkę, proszek i kakao przesiej i delikatnie połącz z ubitymi jajkami. Masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy, piecz 20-25 min w 170°C. Ostudź.
Foremką wytnij ciastka, np. serca. Galaretkę rozpuść w 1/2 l wody, wystudź. Kiedy zacznie tężeć, wlej mleko, dodaj truskawki i zmiksuj. Wylej do foremki i zastudź w lodówce.
Wytnij serca. Włóż piankę między biszkopty. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety