Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z brzoskwiniami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 610
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 819
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 347
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 610
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 819
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 347
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200°C około 8 minut. Poczekaj, aż biszkopt wystygnie i ostrożnie oderwij papier. Wytnij z ciasta kółka o średnicy szklanki.
Zagotuj mleko z wanilią i wiórkami kokosowymi. Odstaw do wystudzenia. Twaróg utrzyj na gładko z cukrem pudrem, połącz z kokosowo-waniliową masą. Na końcu wmieszaj delikatnie pokrojone, odcedzone brzoskwinie.
Włóż do szklanek po łyżce kremu twarogowego, na to połóż biszkoptowe kółeczko i 1/2 łyżki nutelli. Powtórz czynność jeszcze raz. Na górze rozłóż resztę kremu. Posyp wiórkami, odrobiną polewy i listkami melisy.
Można sobie trochę ułatwić wykonanie tego deseru i biszkopt zastąpić biszkop towymi okrągłymi ciastkami nasączonymi mocnym naparem waniliowej kawy rozpuszczalnej.Źródło: Kobieta i życie