Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetne ciastko do kawy:) troszeczkę pracy ale jest warte końcowego efektu :):)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 26
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 302
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2524
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 26
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 302
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2524
Składniki
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać partiami cały cukier puder, cały czas ubijając. Następnie dodać po jednym żółtku. Wyłączyć mikser. W osobnej miseczce połączyć proszek do pieczenia z octem i wlać do jajek z cukrem. Wymieszać duża łyżka. Przesiać mąki z kakao i wsypać do całości, dokładnie wymieszać łyżką. Wlać do tortownicy wyłożonej folią aluminiową albo wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni i piec 15 min a następnie rozgrzać do 180 i piec kolejne 15min. Pozostawić przy otwartym drzwiczkach. CIASTO KOKOSOWE: Białka ubić , dodać partiami cukier a następnie wiórka kokosowe. Wlać do wyłożonej folią aluminiową blaszki. Upiec na złoty kolor (ok. 20 min.) i wystudzić. MASA: Żółtka utrzeć z cukrem na pulchna masę, dodać mąkę i budyń. Na końcu dodać ½ szklanki mleka, wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Na wrzące mleko powoli wlewać masę jajeczną, na wolnym ogniu ugotować budyń ciągle mieszając. Wystudzić. Utrzeć margarynę i dodać partiami budyń a na końcu cappuccino. Biszkopt przekroić na pół i nasączyć kawą. PRZEŁOŻENIE: Biszkopt- 2/5 masy- placek kokosowy- 2/5 masy-biszkopt- 1/5 masy- starta czekolada