Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpańskie pączki z ciasta parzonego to jeden z pyszniejszych przepisów idealnych na Tłusty Czwartek :) Połączenie churrosów z sosem z gorzkiej czekolady i dodatek cynamonu do cukru pudru to prawdziwa uczta dla podniebienia. To też świetna alternatywa dla tradycyjnych pączków czy innych słodkości smażonych na Tłusty Czwartek czy karnawałową imprezę.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 316
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 550
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 316
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 550
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1029
Składniki
W garnku podgrzać mleko z masłem, solą i cukrem, aż do rozpuszczenia się składników. Dodać przesianą mąki i energicznie wymieszać, aż ciasto zrobi się gładkie i będzie odchodzić od ścianek. Ciasto przełożyć do miski i wystudzić. Dodawać po 1 jajku i miksować do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy o średnicy ok. 1 cm. Olej rozgrzać do temp. ok. 175 stopni. Wyciskać churrosy o długości ok. 7 cm. Ciasto można ucinać za pomocą ostrego noża lub nożyczek. Smażyć z każdej strony do zarumienienia. Przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Churros posypać cukrem pudrem z cynamonem. Składniki sosu rozpuścić w kąpieli wodnej. Churros podawać z sosem.