Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące ciasteczko idealne do porannej kawy
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 45
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 41
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2530
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 45
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 41
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2530
Składniki
rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)
Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)
zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,
delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia
pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C