Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są dość kaloryczne ze względu na sporą ilość masła. Ale po upieczeniu umieszczamy je w pudełkach i zjadamy po kilka do kawy czy herbaty. Są przepyszne. Pachną masłem i po ugryzieniu dosłownie rozpływają się w ustach.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Wszystkie składniki posiekać nożem. Stopniowo dodawać po łyżce jogurtu lub śmietany bo ciasto jest suche i trudno się zlepia. Wyrabianie nie należy do najłatwiejszych i wymaga sporo wysiłku fizycznego. Dopiero po kilku minutach wygniatania, staje się miękkie i gładkie. Owijamy je folią spożywczą i umieszczamy na godzinę w lodówce. Odcinamy po niewielkim kawałku i wałkujemy cieniutko, podsypując blat delikatnie mąką. Wycinamy dowolne kształty. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Niczym nie smarujemy ani nie posypujemy cukrem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni góra/dół i pieczemy 8-10 minut do lekkiego zrumienienia. Przekładamy do zamykanych pojemników. Mogą leżeć nawet miesiąc. Są pyszne. Po ugryzieniu dosłownie rozpływają się w ustach.