Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z dulce de leche i czekoladą"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2501
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 390
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 924
Składniki
Utrzyj w misie miksera masło, dulce de leche i cukier na gładką masę. Następnie dodaj mąkę oraz ekstrakt z wanilii i ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp drobinki czekoladowe i wymieszaj.
Uformuj z ciasta kulki wielkości orze- cha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowaj spory odstęp między ciasteczkami. Spłaszcz każde dłonią.
Piecz w 190 st. C przez 13 minut, aż brzegi lekko się zarumienią. Pozostaw na chwilę na blasze, a następnie przenieś na kratkę i ostudź.
Jak to zrobić?
Po wyrobieniu ciasta w mikserze można je wyrobić dodatkowo rękoma. Dzięki temperaturze dłoni jeszcze lepiej się połączą.Źródło: Olivia