Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawa w fabrykę cukierniczą dla małych i dużych.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 495
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 944
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 229
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 495
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 944
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 229
Składniki
Masło utrzeć mikserem na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier, sól. Ucierając dodać żółtka i ekstrakt. Dodać mąkę i wymieszać dobrze.
Masę nakładać do maszynki (resztę przechowywać w chłodnym miejscu). Wyciskać prosto na blachę (tu zrezygnowałam z papieru do pieczenia, bo ciasteczka nie chcą odchodzić od maszynki). Piec w 180-200stopniach do ze złocenia.