Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka francuskie z jabłkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki i pokrój. Zmiksuj je blenderem. Dodaj cynamon i cukier waniliowy (3/4 opakowania).
Skrobię ziemniaczaną wsyp do wody, wlej sok z cytryny i wymieszaj.
Mus jabłkowy podgrzej w rondelku i cały czas mieszając, dolej skrobię. Gdy zgęstnieje, odstaw, by ostygł.
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Nałóż na każdy kawałek łyżkę musu i zlep brzegi.
Posyp ciastka resztą cukru waniliowego i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Łuczak</strong>Źródło: Kurier TV