Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , lekko chrupiące ciasteczka do kawki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1464
Składniki
Masło rozpuszczam w garnku , dodaję cukier wanilinowy i wiórki kokosowe i mieszając podgrzewam ok. 3 minuty. Studzę.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i cały czas ubijając żółtka. Ubijam 5 minut. Całą resztę mieszam łyżką. Najpierw dodaję wiórki z masłem , a następnie obie mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam.
Piekarnik rozgrzewam do 190 stopni. Ciastka wyjmuję łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok. 15 minut do złotawego koloru. Ciastka wyjmuję i studzę. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i polewam ciastka.