Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka ravioli ze śliwkami to smaczne, kruche ciasteczka idealne do kawy lub z kompotem.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 489
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 226
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 489
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 226
Składniki
Cukier i miękkie masło pocięte na kawałki włożyć do miski. Dodać jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieść mikserem na gładkie ciasto. Zrobić kulkę, lekko przypłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min. 30 minut.
Umyć śliwki, osuszyć i wydrylować. Stolnicę posypać lekko mąką. Ciasto rozwałkować, nie powinno być za cienkie. Małą szklaneczką wycinać kółka. Posypać ( na środku) siekanymi migdałami lub orzechami i kłaść jedną śliwkę. Następnie nakryć śliwkę drugim krążkiem i dobrze skleić brzegi przy pomocy widelca. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15-20 minut na złoto. Przed podaniem ostudzone ravioli można posypać cukrem pudrem.