Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się przyrządza. Równie szybko znika.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
4 całe jajka i jedno żółtko zmiksować z cukrem. Dodać sodę, cynamon i kakao. Wymieszać, dodając olej. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Dodać jabłka pokrojone w dość grubą kostkę, rodzynki i suszone śliwki - wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę przełożyć na standardową prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem. Piec w 180 stopniach przez około 35-40 min. Czy ciasto jest upieczone, najlepiej sprawdzić wykałaczką - jeśli jest sucha, to wyjmować. Gorzką czekoladę rozpuścić na wolnym ogniu z odrobiną mleka i polać wierzch ciasta. Smacznego!