Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia , warstwy herbatników przekładane pysznym kremem maślano - budyniowo - kokosowym na pewno posmakuje dużym i tym małym łasuchom. Na jednym kawałku się nie skończy.
garnek, mikser, łyżka, blaszka, miska, szklanka, folia spożywcza,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Przygotować krem maślano - budyniowo - kokosowy Z litra mleka odlać około 1,5 szklanki dodać mąkę ziemniaczaną , mąkę pszenną oraz żółtka i dokładnie wymieszać trzepaczką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i żółtkami, cały czas energicznie mieszając trzepaczką doprowadzić do zagotowania , nie przerywając mieszania chwilę gotować . Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Zakryć folią spożywczą ale co jakiś czas przemieszać budyń aby szybciej wystygł. W między czasie zmiksować masło z cukrem pudrem ( masło o temperaturze pokojowej) na puszystą masę. Do masy maślanej cały czas miksując dodawać porcjami wystudzony zimny budyń . Miksujemy do połączenia masy maślanej z masą budyniową. Na koniec gdy krem gotowy dodajemy wiórki kokosowe i ponownie , ale krótko całość miksujemy. Przygotowanie ciasta; Średnią wielkości blaszkę u mnie ( 31/20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia ( aby papier się nie zsuwał w rogach posmarować masłem ). Na papierze układać warstwami herbatniki na przemian z przygotowanym kremem. Ostatnią warstwą powinien być krem który należy posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego. Porada; Można odkroić plasterek gotowego ciasta zrobić kulki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych i ułożyć na górze ciasta. Przygotowanie do 60 minut + chłodzenie
Układanie warstwami herbatniki na przemian z kremem.
Ostatnią warstwą powinien być krem który należy posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić w lodówce.