Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciacho, polecam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Składniki na tortownicę 24 cm. Nasiona Chia wsypać do zimnego mleka, posłodzić cukrem pudrem. Odstawić na około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie ubić na sztywno śmietankę kremówkę. Żelatynę zalać zimną wodą, wody ma być tylko tyle aby nakryła żelatynę. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać 1/2 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Ubitą śmietanę mikserem wymieszać z mlekiem i nasionami, następnie dodać rozpuszczoną i zimną żelatynę. Masę wylać na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Pookładać biszkopty, docisnąć je lekko. Odstawić w chłodne miejsce. Galaretki rozpuścić i tężejące wylać na wierzch. Całe ciasto umieścić w lodówce, aby stężało na ok. dwie godziny. Smacznego.