Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne ciasto biszkoptowe połączone ze słodkimi borówkami amerykańskimi. Szybkie, proste, idealne na co dzień i od święta.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 844
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Margarynę roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem przez kilka minut.
Do białek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Na końcu dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko miksujemy do połączenia się masy z margaryną.
Ciasto w wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na cieście układamy umyte i osuszone borówki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce.
Można obsypać je przed podaniem cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))