Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto cappuccino z likierem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 376
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 376
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1092
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Mieszaj, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlej do formy 25x36 cm. Piecz 25 min w 180°C.
Krem: schłodzoną kremówkę ubij. Wsyp cappuccino, zmiksuj. Ostudzony biszkopt mocno nasącz ajerkoniakiem, posmaruj kremem. Udekoruj np. posypką czekoladową.
<strong>Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie