Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto czekoladowe z żurawinami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 363
Składniki
Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z 5 dag cukru i cukrem waniliowym na puch. Do masy dodawać na przemian olej, mleko i wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodać ubitą z resztą cukru pianę z białek. Delikatnie wymieszać i wylać masę do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy.
Ciasto piec w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku ok. 50-60 minut. Budyń ugotować w mleku, schłodzić, mieszając.
Margarynę utrzeć do białości z cukrem pudrem i połączyć, cały czas ucierając, z zimnym budyniem. Zimne ciasto przekroić na 3 części, dwie spodnie posmarować cienko konfiturami i kremem. Ciasto złożyć i wysmarować wierzch kremem, zostawiając trochę do dekoracji. Udekorować.
ok. 85 minut
<strong>Superrada</strong>
Aby krem się nie zważył podczas ucierania, wszystkie użyte muszą mieć temperaturę pokojową. Do kremu można dodać garść rodzynek namoczonych w rumie.Źródło: Twoje Imperium