Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi ciasta drożdżowe ? mam dziś dla was fajny przepis który wymyśliłam samodzielnie, jeżeli was zaciekawił zapraszam pod podanym linkiem na blog aby dowiedzieć się co i jak wykonać
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki na ciasto i wyrobić do połączenia składników, następnie dodać roztopione masło ostygnięte i nadal wyrabiać, jeżeli będzie nadal się kleić dodać dwie łyżki mąki, odstawić aby odpoczęło a zarazem podrosło
Podrośnięte ciasto lekko rozwałkować wysmarować dowolnym kremem a na krem ułożyć w odstępach cukierki
Ciasto zwinąć na długość blaszki 35/12 wyłożoną papierem, postawić ciasto do wyrośnięcia a po wyrośnięciu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem, rozgrzać piekarnik na 180 stopni
Piec przez 50 minut a 30 minut przed końcem nakryć folią. Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia