Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, miękkie ciasto. Nie jest zbyt słodkie. Krem i polewa dawają lekko kwaskowaty posmak. Całość robi wrażenie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia , sodę i cynamon przesiać do miski. Dodać drobno zmielone orzeszki ziemne. Można to zrobić w młynku odo kawy. W drugim naczyniu umieścić jajka, puree z dyni i olej. Całość połączyć zwykłą trzepaczką. Następnie dodawać partiami suche składniki i mieszać. Ciasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 40-45 min. Sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone.
Galaretkę zalać jedną szklanką wrzątku. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zacznie tężeć wymieszać dokładnie ze zsiadłym mlekiem. Dać jeszcze na chwilę do lodówki. Ciasto przekroić. Dół umieścić w foremce. Następnie dać krem. Nałożyć górę, którą należy polać polewą z soku z cytryny i cukru pudru. Ciasto umieścić w lodówce najlepiej na całą noc.