Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia,szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Przepis z netu trochę go zmieniłam. Serdecznie polecam:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Tortownicę 25/25 wyłożyć folią aluminiową. Na spód dać warstwę herbatników oraz pokrojone brzoskwinie. Ugotować krem z kaszy manny. Sok wlać do rondla,zagotowac i stopniowo wsypywać kaszkę ciągle mieszając.Gotować 5 min. Dodać masło i zmiksowac. Połowę ciepłej masy wylać na brzoskwiniena wierzch ułożyć drugą warstwę herbatników ,a na nie plasterki bananów. Zalać drugą połową masy. Przykryć wierzch folią i dać do zimnego miejsca na kilka godz.żeby dobrze zastygło. Zimne ciasto posypać startą czekoladą.
Smacznego życzę!