Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto karmelowo-śmietankowe"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Biszkopt: jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę tortową i ziemniaczaną, wsyp proszek do pieczenia, dobrze wymieszaj. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz około 15 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikami do śmietany na gęstą masę. Na biszkopcie rozsmaruj równą warstwę masy kajmakowej. Na niej rozsmaruj warstwę śmietanową. Kostki białej i mlecznej czekolady zetrzyj na tarce o małych oczkach wprost na ciasto. Wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie