Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi suchego ciasta, a kocha kruche, a do tego uwielbia smak krówki i budyniu - to ciasto jest dla niego!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Składniki
Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto. Dzielimy na 2 części, chłodzimy w zamrażalce 20 minut lub w lodówce 40 min.
Przygotowujemy masę krówkową gotując puszkę w garnku z wodą. Puszka ma być prawie cała zanurzona w wodzie i gotujemy ok 30 minut. Jeżeli mamy cukierki krówki to kroimy je w kosteczkę i wykładamy na cieście.
Przygotowujemy masę budyniową. Przepis taki sam jak na opakowaniu, ale używamy tylko 1 litr mleka. Studzimy.
Do wysmarowanej blachy tłuszczem i wysypanej mąką wykładamy na dno 1 część ciasta, na to wylewamy masę budyniową, wykładamy krówkę, a drugą część ciasta ścieramy na tarce o najgrubszych oczkach tak aby pokryła cały wierzch.
Ciasto pieczemy ok. 50 minut w 180`C, ale doglądajcie go, bo ja mam stary piekarnik, być może w innym będzie szybciej gotowy.
Smacznego