Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny mech - przepis na zielone ciasto, jak Kopiec Kreta
Tortownica 24 cm
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5970
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 452
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5970
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 452
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem. Dodać olej i miksować. Szpinak zblendować. Dokładnie odcisnąć, dodać do jajek. Obie mąki przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ciasta. Dodać 1 łyżeczkę cukru waniliowego i całość zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec ok. 55 minut w temp. 180°C. Gdy ciasto ostygnie, wydrążyć wgłębienie, zostawiając ok. 1-2 cm brzeg. Wydrążone ciasto pokruszyć. Krem: Śmietanę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie ,do sztywnej śmietany dodać serek mascarpone. Zmiksować przez chwilę, aby składniki się połączyły. Ubitą śmietanę wyłożyć na ciasto. Uformować kopiec. Posypać okruszkami. Ciasto przechowywać w lodówce.